Alla inlägg under mars 2010

Av Jon Järnfot Gyllenstig - 5 mars 2010 10:08

Den svartklädde herren rundar huset igen och kommer springande mot dem i full fart med en dragen kastdolk glänsande i ena handen och ett kortsvärd i den andra. Vratyas drar med sin enda hand en egen kastkniv för att kasta mot den anfallande. Han missar grovt, men i samma stund som hans kastdolk viner förbi den svartklädde träffar den en bakomvarande svartklädd herre istället. "Ett bakhåll!" skriker både den svartklädde som rusar mot dem och den svartklädde som fick Vratyas dolk i sig. 

 Ytterligare tre svarklädda rundar husknuten med dragna vapen och grinar otäckt. . Skroger får också en kastdolk på sig men i sitt raseri känner han den knappt. Vratyas rusar fram för att konfrontera en av fienderna med sitt stora svärd, men den han rusade mot lyfte sitt svärd för att parera samtidigt som han drog upp sin hårda sko och sparkade den rusande Vratyas i skrevet. Stackaren vek sig dubbel av smärta och var chanslös när nästa svartkläddas svärd högg honom i ryggen.

 Skroger rusar med all sin vrede fram för att rädda Vratyas och hugger nästan armen av en av skuggfolket som genast vänder om och flyr. Den skugglösa som de följde efter tidigare vänder sig om och ger sig också in i striden.

 När Vratyas återigen kan agera efter den chockerande smällen retirerar han runt närmaste huskrök för att där stå och hämta andan. När han kommer dit ser han med stigande förvåning hur en blå- och gulklädd herre kommer travande i full fart med en trästav i högsta hugg. Mannen springer rakt förbi honom. Han ger sig direkt in i striden på de andra hjältarnas sida och med hans hjälp vänds skärmytslingen till hjältarnas övertag. Den blå- och gulkläddes namn är Narzek.

Av Jon Järnfot Gyllenstig - 5 mars 2010 09:52

Med tankarna fulla av förvirring lämnar Vratyas och Skroger skuggornas hus och går ut på den ljusa gatan igen. Men knappt har de hunnit ut ur huset förrän de får syn på en svartklädd herre som verkar ha väntat på dem. När deras blickar möts springer denne svartklädde in i gränderna med våra bägge hjältar efter sig. I gränderna möts de av ytterligare tre svartklädda herrar som inte lyfter ett finger mot dem utan markerar att de vill prata. Den av de svartklädda som verkar föra deras talan berättar att de kallar sig för Skugglösa och att den andra kulten, Skuggfolket, utmålat dem som fiender. Han hävdar dock att skuggfolket ljuger och att 'den som sade det han kan vara det'. Våra hjältar tror tillsvidare på detta men väljer i tysthet att samla in mer bevis innan de bestämmer sig för något. 

 Den svartklädde säger att hans överhuvud, Hrafdýr Svartbälte, mycket gärna skulle vilja prata med dem och att de borde söka upp honom i templet till ingen gud. Han säger att de vore högst välkomna.

 Vratyas och Skroger säger att de ska överväga detta och går därifrån. Bägge av de här kulterna ska träffas på kvällen samma dag och går inte att nå tills dess, så i några timmar går hjältarna bara omkring på staden. När solen börjar gå ner bakom den västra kullen drar de sig mot torget för att ha överblick över både Romamoras tempel (där de tror att skuggfolket ska samlas) och Ingen Guds tempel där de fick veta att de skugglösa (som hjältarna kallar för mörkerfolket) skulle samlas. De ser mörkklädda och vanliga människor gå ut och in ur ingen guds tempel men inga mörkklädda går in i Romamoras byggnad. En svartklädd man som kommer ut ur ingen guds tempel vinkar åt dem och går in i gränderna. De ser på varandra och följer efter för att utröna vad han vill. De följer efter en liten bit på behörigt avstånd. Plötsligt rundar den svartklädde en krök. Hjältarna utväxlar tysta och förstående blickar med varandra och smyger framåt...

Av Jon Järnfot Gyllenstig - 2 mars 2010 19:40

Omröstningen är avslutad! Kött vann tävlingen före Kaninmat! Fisk och kyckling kämpade tappert om den åtråvärda bronsplatsen, som efter mycket om och men gick till kyckling! Grattis kött!


Kärlek övervinner allt sägs det, men här var det köttet som krossade allt motstånd. Saken var helt enkelt biff. Det var egentligen aldrig någon riktig fajt mellan kött och kaninmat, det är helt enkelt roligare att äta än kanin än kaninens mat. Att fisk kom på sista plats, hmm... det är väl inget fel på fisk? Omega 3 behöver man ju för att hålla sig smart och koncentrerad. Synd bara konsekvenserna av fiske är så ödesdigra. Man tar ju bort alla fiskens möjligheter att bli till mer mat för oss istället för att värna om att fiskbeståndet ska bestå och kunna förse oss med mat även i framtiden. det stör mig också lite att man användet fisk i maten som man ger till djur som man föder upp, till exempel kycklingar. Det krävs tio fina fiskar för att få en enda kyckling att växa sig fin. Och det krävs tio kilo grönsaker för att en kanin ska kunna gå upp ett kilo i vikt. Frågan är om det inte egentligen vore bättre för oss alla att bara äta kaninmat. Problemet blir ju då dock att vi snor all mat från kaninerna och de dör ut på grund av matbrist istället för att vi äter upp dem. Stackars kaniner, de kommer dö allihopa. Dö ska vi alla förr eller senare, men vem vill sluta som en kanin? Vad spelar det egentligen för roll om vi slutar som uppätna kaniner? Är det inte bra om vi kan vara till nytta för någon/några (för vissa även) efter vår död. (som ni kan förstå är jag alltså inte alls emot organdonation).


För er som är hungriga på fler matskämt, fortsätt läsa min blogg. Eller om ni är sugna på roligheter överhuvudtaget, mycket mer matskämt blir det nog inte... jag älskar er allihopa! Puss puss!

Presentation


Ankmossen är liten, men Gud är större

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Ankmossens mötesplats


Ovido - Quiz & Flashcards