Alla inlägg den 23 mars 2010

Av Jon Järnfot Gyllenstig - 23 mars 2010 17:30

De går försiktigt in genom den uppskarkade dörren och kliver på de knarrande golvplankorna. Dammet ligger tjockt nu, vilket det inte gjorde i eftermiddags när de lämnade huset. De anar genast ankor i mossen och ser sig omkring i skenet från facklan som Niramir tog med sig. De börjar leta igenom nedervåningen som de inte genomsökt så noga tidigare på dagen, men plötsligt hör de ett knarrande uppifrån övervåningen. De springer så tyst de kan upp, men Skroger slår foten i trappan och svär. Genast hör de ett par kvicka fotsteg och precis när de kommer in innanför dörren till sovrummet ser de ett par svarta ben på väg upp ur takluckan.

 Niramir är snabb att reagera, hon drar fram en piska och svingar den mot den flyende. Piskan virar sig runt offrets ben, Niramir drar till och en svartklädd man faller ner på golvet med ett plågat stön.

 Genast är alla tre hjältarna på plats och hjälper till att oskadliggöra honom. Han skriker dock efter hjälp när de binder fast honom med Niramirs piska, och hjältarna överger alla tankar på att låta honom leva. Vratyas gör ändå ett försök att slå honom medvetslös med svärdsknoppen, men offret lutar sig bakåt för att undvika slaget och biter jägaren i armen. Vratyas skriker till och tappar vapnet.

 Skroger tycker det har tagit för lång tid alltihopa, så han höjer yxan högt ovanför huvudet för att kapa den svartkläddes livstråd...

 ...och känner hur yxan begravs i mjukt kött redan när den är ovanför hans huvud. Han hör en dödsrossling och märker till sin förvåning att någon varit på väg in genom takluckan när han drog yxan över huvudet. Denne är redan död när han faller ner, men två till är nu redan på väg in.

 Efter en ganska utdragen och blodig strid står hjältarna till sist som segrare, dock med Niramir biten i halsen där en stor svart böld nu håller på att växa ut. Även Vratyas har en växande böld där han blev biten. Innan de avrättar den siste (som för övrigt i sina sista ord berättade att det var ute med de två han bitit) frågar de honom om han vet var det de letar efter finns.

 "I pallen som ni kastade ut..." väser han och dör.

Presentation


Ankmossen är liten, men Gud är större

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Ankmossens mötesplats


Ovido - Quiz & Flashcards