Alla inlägg den 16 mars 2010

Av Jon Järnfot Gyllenstig - 16 mars 2010 16:26

När Vratyas hoppar för att hugga skuggan med dolken muttrar samtidigt Narzek en trollformel för att 'hjälpa' Vratyas. Trollformeln slår dock fel och Vratyas halkar. Som tur väl är så glider dolken ur hans grepp och upp i luften och träffar skuggan medan Vratyas faller bakåt. Det sista han ser innan han når marken och av den anledningen stänger ögonen är hur skuggan med ett väsande försvinner in i dolken när den träffas. Så blir det mörkt för en liten stund, och när han får upp ögonen igen så kan han inte se vart dolken tog vägen.

 "Bra kastat," flinar Narzek och ser på honom där han ligger på marken. Vratyas tar sig smidigt upp på fötter igen, borstar av sig med en likgiltig min svarar: "Jag undvek en pil bara." Sen tittar han sig om efter dolken. "Vart tog den vägen?"

 Männen som anslutit sig till dem i gränden tidigare såg inte ut att veta och Skroger stod och kliade sig i huvudet borta vid repstegen. Narzek svingar stilfullt sin trästav och säger att han ingenting vet.

 De får annat att tänka på när Skroger plötsligt får en snilleblixt. "Alla på taket är döda (och alla ligger inte på taket längre, höhö). Men vem kastade då skuggan?"

 De andra två är snabba att förstå och skyndar sig uppför repstegen. Skroger med sitt enorma intellekt är först upp och stannar till de andras irritation längst upp på stegen och tittar sig omkring på taket. "Ingenting här!" skriker han ner till de andras som frustrerade står och sniffar honom i häcken.

 "Flytta på dig så att vi kan komma upp!" fräser Vratyas, och Skroger gör som han blir tillsagd utan att filosofera över det. När de andra kommer upp kan de också konstatera att taket är tomt så när som på de lik de lämnat efter sig. Inte ett spår syns av någon skugg-kastare. Ingen mer repstege finns från taket och ingen syns till på gatorna i omgivningen. Det är ett platt tak som så många andra i staden, med en taklucka mitt på. Hjältarna noterar att inga spår leder från och till takluckan och finner detta högst märkvärdigt, så de ställer sig och hoppar på luckan. Efter några hopp brister trät med ett brakande och skroger faller igenom luckan medan de andra (som hängt på hans axlar) fastnar på taket och slår sig illa. Inne i huset är det dammigt och mörkt...


Presentation


Ankmossen är liten, men Gud är större

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Ankmossens mötesplats


Ovido - Quiz & Flashcards