Alla inlägg den 2 mars 2010

Av Jon Järnfot Gyllenstig - 2 mars 2010 19:40

Omröstningen är avslutad! Kött vann tävlingen före Kaninmat! Fisk och kyckling kämpade tappert om den åtråvärda bronsplatsen, som efter mycket om och men gick till kyckling! Grattis kött!


Kärlek övervinner allt sägs det, men här var det köttet som krossade allt motstånd. Saken var helt enkelt biff. Det var egentligen aldrig någon riktig fajt mellan kött och kaninmat, det är helt enkelt roligare att äta än kanin än kaninens mat. Att fisk kom på sista plats, hmm... det är väl inget fel på fisk? Omega 3 behöver man ju för att hålla sig smart och koncentrerad. Synd bara konsekvenserna av fiske är så ödesdigra. Man tar ju bort alla fiskens möjligheter att bli till mer mat för oss istället för att värna om att fiskbeståndet ska bestå och kunna förse oss med mat även i framtiden. det stör mig också lite att man användet fisk i maten som man ger till djur som man föder upp, till exempel kycklingar. Det krävs tio fina fiskar för att få en enda kyckling att växa sig fin. Och det krävs tio kilo grönsaker för att en kanin ska kunna gå upp ett kilo i vikt. Frågan är om det inte egentligen vore bättre för oss alla att bara äta kaninmat. Problemet blir ju då dock att vi snor all mat från kaninerna och de dör ut på grund av matbrist istället för att vi äter upp dem. Stackars kaniner, de kommer dö allihopa. Dö ska vi alla förr eller senare, men vem vill sluta som en kanin? Vad spelar det egentligen för roll om vi slutar som uppätna kaniner? Är det inte bra om vi kan vara till nytta för någon/några (för vissa även) efter vår död. (som ni kan förstå är jag alltså inte alls emot organdonation).


För er som är hungriga på fler matskämt, fortsätt läsa min blogg. Eller om ni är sugna på roligheter överhuvudtaget, mycket mer matskämt blir det nog inte... jag älskar er allihopa! Puss puss!

Presentation


Ankmossen är liten, men Gud är större

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Ankmossens mötesplats


Ovido - Quiz & Flashcards