Alla inlägg den 29 mars 2010

Av Jon Järnfot Gyllenstig - 29 mars 2010 17:45

Efter att med stora ögon och darrande knäveck konstaterat att det var en gigantisk och icke fredligt inställd anka de hade att göra med sprang de tre hjältarna allt de orkade. Ankan klampade efter och åt snabbt upp avståndet. De insåg att något måste göras, så de delade upp sig. Vratyas sprang åt vänster, Skroger åt höger och Niramir rakt fram. Varankan följde efter viss tvekan efter Vratyas. Den modige jägaren ställde sig för att invänta ankans rusning med svärd i hand. Han avsåg att ducka under den jättelika varelsens buk och skära upp den. Han vände om och mötte ankan med en egen rusning. Dessvärre (eller kanske tack och lov) halkade han i snön och undgick med nöd och näppe att mosas under ankans stora fot.

 Skroger och Niramir insåg snart att varankan inte jagade dem utan jagade någon annan, så de begav sig så fort de kunde iväg för att assistera Vratyas. När de kom fram såg de Vratyas och ankan stå och väga varandra med blicken. Skroger gör sig redo att kasta sin stora yxa mot bästen och Niramir förbereder en magi när de alla ser ankan ta ett jätteskutt och hoppa upp i luften. Niramir koncentrerar sig och får ankan att tro att platsen där den tänkt landa är full av vässade pålar. De ser ankans chockerade uttryck när den börjar flaxa med vingarna och flyga bort mot Skroger. Det skäggige råskinnet drar bak sin yxa för att kasta mot ankan, men yxan fastnar i trädet som står bakom honom. Panikslaget ser han ankan kommer farande mot platsen där han stod och han gör ett försök att klättra upp i trädet för att undvika att bli mosad. Men han slinter, skär sig på en gren och trillar ner bakom trädet. I samma stund träffar ankan trädet, som knakar och fälls.

 Niramir och Vratyas ser trädet falla över Skroger. Sedan ser de ankan förvånat titta sig omkring. Så får den syn på dem och börjar rusa allt den orkar. Båda hjältarna lyckas precis slänga sig ur vägen.

 Samtidigt reser sig Skroger oskadd upp. Det var ett långt träd som fallit och det hade inte träffat honom. Han drog loss yxan ur trädet och siktade noga. Varankan fick in en spark på Vratyas som skickade jägaren med ryggen före in i ett träd. Han stönade av smärta och ryggen knakade. Hans rörelser försvårades.

 Niramir var fullt upptagen med att smiska ankan med sin piska och undvika att bli biten av dess vassa tänder, och ankan var upptagen med att bita huvudet av henne. Vratyas använde en stor del av sina magiska reservkrafter och tryckte ryggen på plats igen. Han gick fram för att slå på ankan med sitt svärd och sin dolk samtidigt som Skroger kastade sin yxa. Yxan träffade ankan på baken, men ankan märkte det knappt. Vratyas hade fått en plan, och medan Niramir höll ankan upptagen började Jägaren sticka sina vapen i ankans sida och klättra upp med deras hjälp. Ankan slår mot honom med en vinge för att vifta bort honom, men han undviker det med lätthet. Skroger står bakom och matar slag mot ankan medan Niramir står framför och hoppar ur vägen för glatta livet.

 När Vratyas går fram för att skära upp halsen på varelsen märker den honom slutligen. Den skriker av vrede och hoppar upp i luften. Vratyas klamrar sig fast i fjädrarna medan ankan går in för landning. Niramir trollar återigen med ankans syn och får den nu att tro att hela fältet under den är fyllt med lava. Denflaxar panikslaget och försöker klamra sig fast i ett träd, men trädet brister och ankan trilla till marken med Vratyas efter sig. Jägaren tar lite skada av fallet, men inte så farligt. Han landade på ankan och gled sedan av den.

 Medan ankan ligger ner rusar hjältarna fram för att göra slut på den. De slår alla med raseri och vrede, och Vratyas klättrar återigen upp på ankans rygg. Han ställer sig på den, drar två pilar på en gång och sänker dem båda i halsen på den försvarslösa ankan. Som börjar krympa ihop till normal ankstorlek.


Presentation


Ankmossen är liten, men Gud är större

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Ankmossens mötesplats


Ovido - Quiz & Flashcards