Alla inlägg den 2 april 2010

Av Jon Järnfot Gyllenstig - 2 april 2010 08:05

De tre ankorna Henning, Angelica och Knorre befann sig i sitt nybyggda rede och funderade över vad de kunde göra. De visste att krafter rörde på sig i ankrike, och att Rågbald Snuskfot säkert skulle hämnas sin mors död. Hela ankrike skulle hålla utkik efter dem, men de var trots allt inte utan anhängare. Angelicas dotter (hon var förvisso Gastroknugums och Annas, men Angelica hade uppfostrat henne som sin egen) hade placerat sig väl. Efter stor motvilja hade Angelica avslöjat hur väl. Hennings halvsyster, Anja Anka, hade tagit tjänst inne i själva redet. Så nära man kunde komma Snuskfot utan att det skulle verka misstänkt.

 Hon skulle komma att spela en mycket viktig roll i återtagandet av tronen, det visste de alla. Frågan var bara hur de skulle ta sig in i Redet utan att bli avslöjade.

 Detta hade de gått och funderat på i de två månader som nu gått, men hade inte kommit fram till något konkret och vettigt förslag. Redet var ointagligt och var mycket strängt kontrollerat av vakterna. Och alla visste vem Henning var och skulle hålla utkik efter honom. De måste vara försiktiga, om de röjde sig skulle allt gå åt helvete där de troligtvis skulle bli pinade med Anna Ankas närvaro i resten av evigheten.

 "Vi måste ha en bra förklädnad, så är det bara." Sade Knorre när de för åttiosjunde gången pratade om vad de kunde göra. "Något vattentätt, något som folk inte funderar över. Vet ni vad jag tänker på?"

 Henning och Angelica skakade på huvudena. Säkert bara ännu en av hans knäppa idéer.

 Knorre fortsatte stolt, som om han kommit på något riktigt bra: "Vi drar in i Redet som något som alltid välkomnas, förklädda och fina. Om vi sätter min plan i verket kommer folk titta två gånger på oss, men de kommer inte se vad som finns att se. Om vi ställer oss själva i fokus för allas blickar kommer de inte titta närmare än nödvändigt. Att vi inte kommit på det här tidigare..."

 "Kom till saken." Avbröt honom Henning och Angelica.

 Knorre fick ett surmulet uttryck i ansiktet, men så sträckte han stolt på sig igen. "Vi, mina kära vänner, ska infiltrera Redet, och med allas blickar på oss kommer ingen se vad vi gör. Jag hoppas ni kan några konster, kära vänner, ty vi skall göra entré som en cirkus!"

Presentation


Ankmossen är liten, men Gud är större

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Ankmossens mötesplats


Ovido - Quiz & Flashcards